вторник, 20 март, 2018
10

Мирослав Найденов: Цветанов подслушваше всички министри

Имах усещането, че съм подслушван, както и че съм бил под външно наблюдение от службите, при това незаконно, заяви в студиото на bTV Мирослав Найденов Това бе първата публична изява на разследвания в момента бивш земеделски министър. Досъдебното производство според него е тръгнало през 2009 година, но е било активирано едва след падането на правителството от власт.Няма как да има законно подслушване три години и половина, използването на СРС е в много по-ограничен период, смята бившият министър.
”Нужно е това дело да бъде държано активно и аз да бъда държан като заложник, който да бъде хвърлен на лъвовете в един момент. Най-голям интерес от това има опозицията, но тя няма властовите лостове, да го направи”, каза Найденов.
“Само човек на високо ниво в правителството, вицепремиер, може да направи това, смята Найденов. Борисов не е замесен, с Дянков също не съм имал разнобой, мисля, че това е работа на другия вицепремиер”, каза следственият бивш министър. Но няма да изговоря името, допълни той.
Някой трябва да излезе и да каже на Цветанов да слезе от политическата сцена и ако може да изчисти името си във връзка със скандала с подслушванията. Ако не го направи, обществото ще продължи да казва ”Това не е за по телефон”.
“В началото на всеки Министерски съвет ние започвахме да споделяме на кой какво му се е случвало, как сме подслушвани и следени незаконно, вместо да обсъждаме проблемите на управлението. Имаше случки с определен министър, който е бил на определено място с определен журналист, след което Цветанов му казваше – ти си бил там, защото журналистката е хубава и ти я харесваш”, каза още Найденов.

От началото на правителството на ГЕРБ съм подслушван не знам и към момента дали не съм под наблюдение.Подслушвани са политическите конкуренти, написаното в сигнала на Станишев в голяма степен отговаря на истината, смята Найденов.

Нека всички подкрепим прокуратурата в нейните действия, за да се стигне докрай в разследването на подслушванията.

Чувам се редовно с Бойко Борисов и не знам дали самият той не е бил подслушван и дали срещу него не са използвани СРС-та. Това е напълно възможно, не го изключвам. Някой трябва да излезе и да каже да се спре с това.
Целта бе министрите да бъдат контролирани, ако се наложи да бъде освободен един министър, той да не може да излезе и да започне да говори. Найденов даде и пример с осдвобождаването на Трайчо Трайков, който също е бил под контрол, затова е бил освободен така лесно.
Моето семейство също е зад граница, не искам да стават свидетели на наблюдението върху мен и евентуално сплашване, каза още бившият министър.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™