четвъртък, 24 май, 2018
0

„По света и в „Славейков”

Вълнуващо събитие събра славейковци в голямата Актова зала на училището. Журналистически клуб „Славейков” и клуб „Медия” с ръководители Антония Маровска и Гроздан Грозев представиха новата чуждоезикова рубрика в училищния вестник УПКО под надслов „По света и в „Славейков”. Журналистическите материали в нея ще бъдат на всички езици, които се изучават в училището и на които възпитаниците му контактуват с чуждестранните си приятели.

Главният редактор на вестника десетокласничката Галина Костадинова разказа как се е родила идеята за рубриката: В „Славейков” изучаваме чужди езици по утвърдени учебници и интерактивни програми. Нашите преподаватели се стремят да прилагат съвременни методи на обучение, успоредно прилагани в съответните страни. В допълнение – участваме в много международни проекти, които повишават мотивацията на учениците, правят процеса на обучение по-ефективен и приятен, разширяват езиковата ни култура и не на последно място поддържаме връзки с приятели от различни европейски държави.

Галина благодари горещо на училищното ръководство за чудесните условия за творчество, както и на всички преподаватели, затова че мотивират и подкрепят учениците.

Вече осма година ученици и учители очакват с нетърпение всеки пореден брой на вестник УПКО, подготвян от клуба по журналистика в „Славейков”. Цялостната дейност на клуба е обединена около създавнето на отворен процес за изграждане на гражданско съзнание и инициативност.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™