сряда, 21 март, 2018
44

Нови паркоместа в Черноочене

Започна полагането на асфалтовата настилка върху обект, изграден  по  проект за строителството на  резервен отводнителен канал в село Черноочене. Кметът  Айдън Осман заяви, че с асфалтирането ще се реализира и идеята за обновяване на паркоместата в общинския център. Така ще се намали и периодичното задръстването в центъра на селото, след като ще има възможност да се паркират автомобили от джамията до пазара за селскостопански продукти.

Аварийния отводнителен канал е  продължение на приключилия голям проект за благоустрояване и покриване на участък от дерето в Черноочене, уточни Айдън Осман. Така се дава възможност при аварийна ситуации по новото съоръжение, резервния канал да предотврати наводненията. В скоро време се очаква и официалното откриване на благоустроения участък от реката.

Чрез реализиране на проекта община Черноочене предвижда предотвратяване наводняването в централната част на селото. Средствата за реализиране на големия проект са отпуснати по схема ВG161PO001/4.1-04/2010 „Подкрепа за дребномащабни мерки за предотвратяване на наводнения в малки общини” от Оперативна програма „Регионално развитие” на Европейски фонд за регионална развитие.

Проектът е реализиран на два етапа. С първия е покрито част от дерето с готови мостови конструкции, върху които е положена земна маса.

Исмет Исмаил

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™