сряда, 21 март, 2018
3

ГЕРБ се жалва в РИК за посегателство върху плакатите им от Коалиция „Горда България“

Водачът на листата на ПП ГЕРБ в Кърджали Цвета Караянчева  е подала  жалба в РИК за посегателството от страна на активисти на ГОРД.  Според нея в нощта срещу четвъртък хората на Слави Бинев са залепили своя номер  36  в кандидатдепутатската листа  върхуу плакатите на ГЕРБ.

„Скандално е, че ГОРД използват наши предизборни материали, за да заблуждават избирателите и да търсят подкрепа за наша сметка. Това обаче не ме учудва, тъй като ГОРД е поредната партия-еднодневка, която паразитира върху чужд гръб и използва нечистоплътни хватки, за да отклони гласове от ГЕРБ. Нашите членове и симпатизанти чудесно знаят, че ГЕРБ е с номер 15 в бюлетината и няма да позволят да бъдат подведени. Жалко е обаче, че някои политически формации разчитат на евтини рекламни трикове, за да печелят дивиденти и по този начин опорочават положителния тон на кампанията“, коментира Караянчева.

Лидерът на партия ГОРД  в Кърджали Пейо Недялков  от своя страна обяви, че ще сезира кмета на Кърджали Хасан Азис за  това, че от ГЕРБ лепят  плакати из града, а не на определение места.  Ще искаме Хасан Азис да глоби партия ГЕРБ, каза пред журналисти Пейо Недялков.

По повод  обвиненията на Караянчева той заявява, че   раздават стикери на симпатизантите си, но няма как да  следят  какво  се прави  с тях.  Юристи в централата на Коалиция „Горда България“  обмисляли  възможността да  повдигнат обвинение за клевета срещу Цвета Караянчева.

Според председателят на РИК Даниела Петрова   при проверка от страна на РИК върху  агитационни материали на ГЕРБ на улиците „Булаир“ , „Кап. Петко Войвода“,  „Сан Стефано“ и  „Екзарх Йосиф“  върху номера на бюлетината били  поставени  стикери с №36.

На заседание на РИК ще бъде обсъден въпросът за  това, че плакати на ГЕРБ и  други политически  партии са  залепени на дървета в нарушение на заповед на кмета  на Кърджали .

1 Коментар

1 коментар

  1. Име...

    26.04.2013 at 08:48

    tapaci sa vsichki, teq ot GORD vmesto da go napravqt tva na DPS go pravqt na gerb, sigurno zaradi shodstvoto v imenata

    0

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™