петък, 25 май, 2018
0

Глоби за Ардино и Неделино заради нерегламентирани сметища

РИОСВ – Смолян извърши проверки за наличие на нерегламентирани замърсявания с отпадъци на речните легла и прилежащите им територии във всичките 13 общини, контролирани от инспекцията.

При  проверки за изпълнение на дадените предписания, експертите установиха нерегламентирани замърсявания със смесени битови и строителни отпадъци на територията на три общини. Към момента са образувани 3 административно – наказателни производства- съставени са актове на кметовете на общините Ардино и Неделино.

За констатираните замърсявания са дадени нови предписания за почистване на замърсените площи с отпадъци в най – кратки срокове. Срокът на дадените предписания изтече на 15 април, припомнят от пресцентъра на екоинспекцията.

Проверките са във връзка със заповед на министъра на околната среда и водите Ивелина Василева, влязла в сила от 12 февруари, за изпълнението, на която инспекцията даде предписания до кметовете на общините за предприемане на мерки за недопускане на замърсявания с отпадъци на речните корита.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™