петък, 25 май, 2018
0

Учениците от театралната трупа на Езиковата впечатлиха публика и жури на 23-ия международен фестивал на франкофонските театри

С отлична езикова подготовка, сценичен талант и оригинални актьорски превъплъщения учениците от френската театрална трупа в ГПЧЕ „Христо Ботев” впечатлиха публика и жури на 23-ия международен фестивал на франкофонските театри, който се проведе от 15-ти до 17-ти април в Стара Загора.  15 трупи от цялата страна и три от чужбина гастролираха на сцената на фестивала. Театралният състав от  ГПЧЕ „Христо Ботев”  участва традиционно всяка година, благодарение на финансовата помощ,  оказвана от ръководството на фирма „Пневматика  – Серта“ АД.

Възпитаниците на Мила Кулова пресъздадоха по изключително забавен, достъпен и запомнящ се начин  „Междучасията на малкия Никола” на гениалните хумористи Госини и Семпе, пречупени през нестандартната  режисьорска призма на Атанас Атанасов. Актьорите стопиха до минимум дистанцията между зрители и изпълнители. Младите кърджалийски театрали  доказаха,  че езикът на Молиер не е запазена марка само за сънародниците му,  а код за свободно общуване с изкуството на световната франкофонска общност, овладян  от тях до съвършенство. Щуротиите на малкия Никола и неговите палави приятели от училище не оставиха безразличен нито един от присъстващите в залата. Домакини и гости реагира с аплаузи и възторг на всяка реплика и  жест. Ролите в пиесата бяха  изпълнени с финес, ентусиазъм и творчески хъс от Теодора Петрова  от 9 клас, Борислав Крумов, Мариана Иванова, Цветелина Карачолова, Анелина Гюдюлева и Димитър Димчев от 10 клас, Виктор Тодоров от 11 клас,  Криста Колева от 12 клас. Възпитаниците на езиковата гимназия  играха с неподражаема лекота и заразиха публиката с настроение, лечебна доза смях и пиетет към стилистиката на френския език. Младите актьори събраха не само заслужени овации, но и куп професионални похвали за отличното си представяне, а спектакълът бе окачествен като  свежо попадение в програмата на фестивала, което оставя след себе си незабравимия вкус на будещите умиление лудории от детството.

 

 

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™