понеделник, 19 март, 2018
14

Българо-гръцки екипи ще контролират в граничния район

За пореден път съвместни българо-гръцки екипи ще осъществяват пътен контрол в прилежащите гранични райони на България и Гърция. За това се споразумяха полицейските служби на двете страни на среща в Смолян. На нея присъстваха комисар Алекси Стратиев-зам.-директор на ГДНП и генерал-лейтенант Димитриос Цакнакис – генерален инспектор на полицията на Северна Гърция. Те подписаха протокол за бъдещи съвместни действия.

В съответствие с постигната през декември 2011 г. договореност, от 23 май до 15 септември 2013 г. българо-гръцки екипи ще осъществяват пътен контрол в прилежащите гранични райони на България и Гърция.

Решено бе съвместните пътни наряди да се осъществят по основните пътища, идващи от граничните контролно-пропускателни пунктове Кулата – Промахон, Илинден – Ексохи, Свиленград – Орменион, Ивайловград – Кипринос и Златоград – Термес.

От българска страна в срещата участваха и комисар Антон Антонов – началник на отдел „Пътна полиция“ в Главна дирекция “Национална полиция“, директорите на Областните дирекции на МВР Благоевград, Смолян, Хасково и Кърджали, директорът на РДГП Смолян, служители на ГД “Национална полиция“ и РДГП Смолян. В ръководената от генерал-лейтенант Димитриос Цакнакис гръцка делегация присъстваха началникът на полицията на Източна Македония, директорите на полицията в Ксанти и Драма и началниците на Пътна полиция в Ксанти и Драма.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™