понеделник, 19 март, 2018
0

Вежди Рашидов: Само за тоалетните на Бузлуджа не съм отговарял!

Вежди Рашидов
Рашидов

Досега не съм отговарял само за тоалетните на Бузлуджа, обяви по ТВ 7 министърът на културата Вежди Рашидов. Горе трябва да се опазва всичко, каза той. Министърът нямал нищо против две издателства да се сбият за правата на български писател.

Започнаха тежки обсъждания по закона, коментира министърът идеята хората на духа, които са с достойнство и самочувствие, да получават допълнителни възнаграждения. Появили се обаче „някакви социалистически гаулайтери“, които питали, кой ще раздава парите, разказа Рашидов. Според него важно било тези хора да бъдат отличени и със значка. Някой трябвало да направи това, добави той и даде за пример случая с българските балетисти.

Ще го водя Бойко на театър и балет, той има божия дар – инстинкта да реагира много точно, отсече Рашидов и напомни, че думата на премиера е последна. Бюджетът ми не ме устройва, знам, че има криза, но не може да режем живо месо от културата; това е елитът на нацията, те са по-различни хора, които останалите 8 милиона искат да видят и ги обичат.

Нито съм по-голям българин от българите, нито по-малък, за пръв път на 60 години работя нещо държавно, призна Рашидов и обеща като довърши мандата да разкаже подробности за него.

Frognews.bg

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™