петък, 25 май, 2018
0

250 полицаи ще бдят за сигурността и реда по време на Великденските празници

Около 250 полицаи от ОД на МВР-Кърджали ще се включат в осигуряването на реда и охраната на публични прояви във връзка с Великденските празници. Мерките за сигурност ще включват храмовете, където ще се извършват празничните литургии, обществени места, на които ще има прояви, както и безопасното пътуване в областта. Специализираните операции на пътните полицаи ще бъдат с акцент върху употребата на алкохол от водачите, правоспособност, спазването на скоростните режим в населените места и извън тях. Полицията призовава шофьорите да не нарушават правилата за движение и да не създават рискови ситуации по пътищата в областта. Във всички РУ на МВР в областта ще работят дежурни екипи за разкриване на евентуални престъпления „по горещи следи”.

Полицията напомня на гражданите да бъдат бдителни за личните си вещи и пари, когато пазаруват на оживени места със струпване на много хора. Обикновено тези ситуации се използват от джебчиите за извършване на кражби. Семействата, които напускат домовете си и ще празнуват извън областта, да помолят роднини или приятели да наглеждат жилищата им, за да може при необходимост навреме да бъде подаден сигнал до органите на реда. В предпразнични дни се засилват и атаките на телефонни измамници. Важно е възрастните хора в семействата да бъдат предупредени за сценариите, които се използват и да им бъде обяснено да не предават в никакъв случай пари на непознати.

Всички, които станат свидетели на произшествия или забележат лица със съмнително поведение, незабавно да подават сигнали на единния европейски номер 112 или в най-близкото управление на МВР.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™