четвъртък, 24 май, 2018
0

Община Момчилград с грамота за принос в опазването на природата

По случай Международния ден на Земята РИОСВ – Хасково отличи най-активните участници в инициативата по засаждане на дръвчета на територията на областите Хасково и Кърджали във връзка с тазгодишното мото „Дърветата на планетата Земя. Нека ги засадим“. За своето участие, засаждането на 30 фиданки кълбовидна акация община Момчилград получи грамота за участие и принос в опазването на природата.

Всеки жител на планетата може, да помогне в постигането на една от най-амбициозните цели – да бъдат засадени 7, 8 милиарда дървета. Инициативата ще окаже важно въздействие и ще допринесе за по-чиста, по-здравословна и по-устойчива планета за всички.

Защо дървета? Те помагат в борбата с изменението на климата, абсорбират излишния въглероден диоксид от атмосферата. Дърветата ни помагат да дишаме чист въздух – поглъщат миризмите и вредните газове (азотни оксиди, амоняк, серен диоксид и озон) и филтрират фините прахови частици от въздуха, като ги прикрепят по листата и кората си. Дърветата помагат за дългосрочна икономическа и екологична устойчивост, осигурявайки храна, енергия и доходи на хората.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени