четвъртък, 24 май, 2018
0

877 лева за Бориса събра благотворителната прожекция

                                                877 лева събра благотворителната инициатива на Христина Стайкова и Ученическия парламент при СОУ „Петко Рачов Славейков“ под надслов „Пролетно кино“. Въпреки проливния дъжд вчера много малчугани, голяма част от които придружени от родителите си, пристигнаха навреме за благотворителната прожекция на анимационния филм „Круд“ в голямата зала на Дома на културата в Кърджали. Филмът беше без билети, единствено кутията за дарения със снимката на малката Бориса напомняше за целта на излъчването. Всеки отдели според възможностите си сума, с която да помогне лечението на момиченцето, което е с тежката диагноза муковисцидоза.
Христина Стайкова се обърна с голяма благодарност към присъстващите малки и големи зрители. Сподели им, че като човек, разчитал на помощта на хората, добре разбира, че всъщност не парите са онова, което ще стопли сърчицето на Бориса и нейните родители, а съпричастието и добрите пожелания на отзовалите се на инициативата. Призова към положителни мисли и предаване на топла енергия към момиченцето, защото човешкото чувство е онова, което наистина помага. Христина благодари за съдействието на Община Кърджали за предоставянето на залата и на Тандем Видео за безвъзмездното отдаване на филма.
Тя неслучайно е избрала точно този филм. Посланието е, че едно семейство може да оцелее заедно и да пребъде. Препятствия винаги ще има, но всичко може да се преодолее, когато хората се подкрепят и разчитат един на друг.
На прожекцията присъства и отец Марин, за чието лечение бе първия излъчен филм от инициативата „Пролетно кино“. В края на месец март в същата зала се завъртя лентата „Дарителят“, благодарение на което се събра сума и се поде кампания, вследствие на която на 12 обществени места в града бяха поставени кутии за дарения.
Излъчването на „Круд“ пък бе причина в касичката на Бориса да постъпят 877 лева. Христина Стайкова е в контакт с бащата на момиченцето, което понастоящем е в болница с майка си. Всички присъстващи снощи предадоха своята топлина, добри чувства и молитви за бързото възстановяване на детето.
Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени