събота, 24 март, 2018
12

Няма държава

Четенето на стенограми от специални разузнавателни средства никога не е било толкова забавно. Бивш премиер – и настоящ партиен лидер, който се бори за любовта на нацията – и втори мандат, бивш земеделски министър, който се бори да спаси кожата си, и настоящ градски прокурор, който иска да продължи кариерното си издигане.

Тая тройка показва красноречие на квартални пияници, докато обсъждат правосъдната система, задкулисието в държавата и кой с кого е интимен.

Очарователно е как тримата се чудят с кого играе главният прокурор Сотир Цацаров или какво е намислил президента Росен Плевнелиев. Весело е да разбереш, че началникът на столичното обвинение има един заместник „манаф“, и друг, оценката за когото варира от „малко гей“ до „откровен педерас“. Всичко звучи все едно „Комиците“ са консумирали халюциноген, преди да излязат на 90-минутна импровизация на тема „Държавните мъже на България“.

Само дето „Комиците“ правят предизборно турне с ГЕРБ, а гласовете от записите са си съвсем като на Бойко Борисов, Мирослав Найденов и Николай Кокинов. Всичките съмнения на Иван Кулеков за това дали живее в тъп виц, вероятно вече са паднали.

Лошото е, че зад фарса и забавлението на гърба на тримата костюмирани кибици има нещо много, ама много мрачно. Моралът никога не е бил кредо на политиците – че и на много прокурори.

Така най-накрая получава обяснение и поведението на главния прокурор Сотир Цацаров, който с разкритията за подслушването и разследването срещу шефа на ГДБОП захапа доскорошния силов министър Цветан Цветанов. Ти си го избра, казва един вече бивш прокурор – Кокинов, на Борисов.

Започва и да се изяснява какво стои зад невиждано бързото напукване на ГЕРБ по оста „Цецо срещу всички“.

Все по-разбираемо е и защо опозицията у нас продължава да е напълно неспособна на съвместни действия.

И те, като тия от записа и одумваните от тях, всъщност преследват само своя си интерес. Когато всеки дърпа към себе си не какво да е, а държавата, тя се разкъсва и накрая изчезва.

Историята е показала, че в такива моменти с аплодисменти се посрещат решителните хора, които искат да установят някакъв твърде притеснителен режим. Допуснем ли това логично следствие от провала на политиците, вече няма да ни е смешно. Направо ще бъде забранено да ни е смешно…

Апостол Янев

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™