събота, 26 май, 2018
0

140 кандидат-депутати са с агентурно минало

Властта се услажда. Свикнали са да командват, коментира Бончева желанието на 140 кандидат-депутати, които са с агентурно минало, да стават отново депутати.
Има хора, за които 6 пъти е установена принадлежност към Държавна сигурност, но те пак се кандидатират за депутати, каза по БТВ журналистът и член на Комисията по досиетата Екатерина Бончева.
„Властта се услажда. Свикнали са да командват”, обясни тя неистовото желание на бивши ченгета да са народни представители. По данни на комисията 140 от кандидат-депутатите на изборите имат агентурно минало. Преди парламентарния вот са проверени 7305 души, а на миналите избори – 4000.
Принадлежност към ДС е установена за 16 души от ДПС, 15 от „Коалиция за България”, 6 от ГЕРБ, 4 от „Атака”, 2 от ДСБ. Сред по-известните агенти са Жорж Ганчев и Румен Ралчев от ГОРД.
Екатерина Бончева разкритикува сравнението на премиера Марин Райков, че темата с досиетата е чалгата на прехода. „Това е шамар към обществото”, заяви Бончева. Тя припомни и думите на Сергей Станишев, че никой нормален човек не се интересува от досиета. По думите на Бончева комисията е направила втора читалня, в която хората могат да се запознаят с доносите срещу себе си. Тя призова да не се омаловажават съдбите на онези, които са лежали в затвора или са изгубили семействата си заради ДС.

„СРС-то е новото досие”. Така Бончева коментира скандала с изтеклите вчера записи с Мирослав Найденов, Бойко Борисов и Николай Кокинов. Според нея в България всичко може да се случи и се създава усещането за разграден двор.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™