сряда, 25 април, 2018
0

12 години затвор за Гюлчан за убийството на бившия й приятел

Тя трябва да плати 300 000 лева кръвнина на родителите му

12 години затвор и 300 000 лева кръвнина  – това отсъдиха магистратите за  21-годишната Гюлчан за убийството на бившия й приятел.  Лазар Базлянков, адвокатът на родителите на убития  настоя за доживотен затвор и 1 000 000 лева обезщетение.  Обвинението в лицето на прокурор Димитрина Делчева поиска присъда от 18 години затвор. Заради пълните самопризнания на Гюлчан  присъдата е  12 години затвор.

Адвокатът  на Гюлчан Станимир Сталев пледира, че убийството е без умисъл, а целта на момичето била само да нарани Бекир в ръката. В последния момент обаче той се извърнал към нея, така ножът паднал в гръдния му кош.  Той подчерта, че в продължение повече от година  момичето е било изнудвано с видеоклип, на който Бекир е заснел как прави секс. Според адвоката  това е било практика на младия мъж, защото по същия начин манипулирал и момиче от Хасково.

След прочитане на присъдата Станимир Сталев заяви, че ще я обжалват пред Апелативния съд Пловдив. Родителите на убитото момче, които искат доживотен затвор за Гюлчан, също бяха категорични, че ще обжалват.

Гюлчан  ще плати и 12 000 лева разноски по делото и 8 0000 лева за разходи, направени  от МВР по време на разследването.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™