понеделник, 19 март, 2018
1

Крумовград отново протестира срещу златодобива

Днес крумовградчани излизат на протестен митинг срещу решението на Министерския  съвет ,  с което се дава концесията за златодобив на канадската компания  „Болкан минерал енд майнинг”  в находище „Хан Крум”. Според жителите на родопския град концесията е дадена без задължителната оценка за въздействие върху околната среда. Такава в момента на даване на концесията е представена единствено за Ада тепе / част от находището/, няма и оценка за съвместимост с „Натура 2000“. Златната мина попада в рамките на две защитени зони – „Източни Родопи“ и „Крумовица“.

Организатор на протеста е инициативен комитет. За Кърджали NEWS Мария Дамянова, представител на комитета каза, че днес на протеста ще се насрочи датата за създаването на Сдружение „Живот за Крумовград”, което и преди съществуваше, на по една или друга причина не е било регистрирано. Ще бъде прочетено  Отворено писмо до  политици, интелектуалци и граждански организации във връзка с златодобива в Крумовград .

Ще се поиска мнението на жителите на града и околните села за това дали да започне работа канадската фирма. Очаквайте подробности

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™