петък, 25 май, 2018
0

В средата на май ще приключи проверката на прокуратурата по случая Мустафови

Ширин, Айсел и Себахатин Мустафови

До средата на май Районната прокуратура в Кърджали трябва да приключи допълнителната проверка за случая на полицейско насилие срещу семейство Мустафови.  Миналата година на 24 юли малко преди полунощ четирима цивилни побицаи нахлуха в дома  им, пострада дъщерята Ширин  и техен гостенин от Турция. Сабахатин Мустафов и синът му Кадир са задържани и по-късно – освободени. Дъщерята Ширин е с наранявания по главата.

Оказало се, че акцията била за задържане на човек, разследван за сводничество. Синът на Айсел се обадил да извика такси и по прослушването на телефона полицаите стигнали до техния адрес.

Районната прокуратура в Кърджали и апелативната в Пловдив не намериха данни за извършено престъпление. Те приеха, че служителите на МВР не са превишили правата си и не са нарушили закона. Върховната касационна прокуратура откри пропуски в проверките на обвинителите от Кърджали и Пловдив на скандалната акция на МВР в дома на семейство Мустафови. В края на март  обвинителите върнаха материалите на районната прокуратура в Кърджали за допълнителна проверка. Очаква се до 15 тя да приключи.

Веднага след случая министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов се извини на семейството, а премиерът Борисов заяви, че се срамува от действията на полицията в Кърджали. Дни след това Цветанов беше изслушан в парламента и обяви, че синът на семейство Мустафови си е поръчвал проститутки по телефона.

В началото на септември министърът заяви, че според приключилата проверка не е имало полицейски произвол. Единственото нарушение било, че полицаите не са написали навреме рапортите си и са санкционирани.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™