сряда, 21 март, 2018
0

Петър Стойчев за скандала с Илиана Раева: Всичко е пари и интереси!

Временният министър на спорта Петър Стойчев даде дълго интервю по повод критиките срещу н его в последния месец и половина. Част от ръководителите на спорта у нас нападнаха Стойчев по различни причини, като една от тях е шефката на художествената гимнастика Илиана Раева. Стойчев изплю камъчето за основата на скандала, което не е тайна за обществеността – борбата за басейн “Спартак”.
“Нека да поздравим тези момичета от този спорт (б.р. има предвид гимнастичките, които се представиха добре на Световната купа в Пезаро). Няма какво да делим с Илиана Раева, от ден първи, откакто съм министър, търпя критики, така че свикнах с това нещо, не искам да влизам повече в тази игра. Харесвам този спорт, всички българи го харесват, всички са на мнение, че това са прекрасни момичета. Това, че имаме някакво разногласие с ръководството…Не мога да нарека 70 хиляди лева едни 70 хиляди лева, защото на 25 федерации, бюджетът за цялата година е по-малко от 70 хиляди лева. Така че нека не влизаме в детайли. Договорът е подписан, осигурени са средства, до световното първенство има много време. Европейското е след по-малко от месец. Няма напрежение в ситуацията, цели се да се създаде изкуствено напрежение целенасочено към мен. Явно има някаква предистория към мен”, заяви Петър Стойчев в БиТиВи.

На въпрос, каква е предисторията и защо и Нешка Робева го критикува, министърът отговори: “Ами, то е логично Нешка Робева да подкрепи Илиана. Става въпрос за пари, не е ли ясно за всички. И тези 70 хиляди, и предишни мои интереси и интереси на Илиана към басейн “Спартак”. Има и други хора, които са заинтересовани да има напрежение между нас. Нещата винаги са клатени от интереси в държавата. Не съм направил нищо нередно да се извинявам. Нито някой съм обидил публично. Имах мерак цял живот да скоча с парашут и да стана парашутист, но не можах събрах смелост. Това ме охарактеризираха по медиите. Не чувствам вина, за да се извинявам, винаги съм работел със сърце, честно и откровено. Много хора са минали в моя кабинет през изминалите месец и половина, на много хора съм помогнал. Но като че ли в България на тези, които помогнеш, остава незабелязано, а на онези, които не задоволиш желанието им, остава чуто.”

Блиц

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени