събота, 26 май, 2018
0

Национални награди за ГПЧЕ „Христо Ботев” от Кеймбридж

Четирима ученици от ГПЧЕ „Христо Ботев“ – гр. Кърджали се завърнаха от участието си в седмата Национална конференция „Ден на Кеймбридж 2013 г., на която бяха наградени за завоюваните призови места в Националния кръг на състезанието по английски език, организирано от Асоциацията. Измежду 439 ученици, достигнали до големия финал, ботевци показаха, че са най-добрите, като завоюваха две първи и две трети места.

Слави Любомиров Тодоров от  осми клас се класира на първо място и по безапелационен начин доказа своите знания и умения като бе оценен с максимален брой точки. На трето място се класира деветокласничката Румяна Евгениева Руменова. Двама десетокласници получиха сертификат за ниво за владеене на езика – В1. Ана Николаева Колева се класира на първо място, а на трето място се нареди Хайрие Ридван Есад.

В най-мащабното състезание по английски език по модела на сертификатните изпити на Кеймбридж, провеждано у нас,  трудът на учениците  от ГПЧЕ „Христо Ботев“ и техните преподаватели заслужено получи най-висока оценка и поощрение. Неслучайно те бяха наградени лично от представителите на най-старото издателство в света „Кеймбридж Юнивърсити Прес” и изпитния департамент на Университета Кеймбридж – Cambridge CELA, който провежда световно признатите езикови изпити.

Националната конференция бе проведена в зала „Сердика“ на столичния хотел „Кемпински-Зографски“. Приветствие към участниците отправиха представители на Министерството на образованието, младежта, и науката, Регионалния инспекторат по образованието и Британския съвет. Всеки участник получи поздравително писмо от Посланика на Обединеното кралство Негово превъзходителство Джонатън Алън.

Изключително високото ниво на преподаване и усвояване на английския език в езиковата гимназията, която е член на Асоциацията на Кеймбридж училищата от седем години, е и основната причина за победите на учениците от ГПЧЕ „Христо Ботев”. Екипната работа, използването на успешни методики на преподаване, ежедневните упражнения с използване на  интерактивни средства, и не на последно място, ентусиазмът и мотивацията за победа, се превръщат във формулата на успеха за младите ботевци и учителите им по английски език. Адмирации за неуморния труд заслужиха преподавателите Айлин Кяшиф, Златка Тодорова и Динко Георгиев, чиито възпитаници са  победителите в надпреварата. Признание за техния професионализъм е и утвърждаването на училището като единствен за област Кърджали изпитен център за придобиване на езикови сертификати по английски език, признати по целия свят.  Признание за неуморния им труд е и получената от тях специална покана за участие в Националната конференция.. На нея учителите по английски език от ГПЧЕ „Христо Ботев“ получиха награди за отличното представяне на учениците в състезанието, сертификат за участие – свидетелство за повишаване на професионалната им квалификация, както и множество полезни работни материали за мотивиране на учениците. Срещнаха се с изявени методисти и тийчър–трейнъри от Англия и Гърция – Лесли Ан Хендра от Кеймбридж Юнивърсити Прес, Олга Леонардис от, Cambridge English Language Assessment, Ричард Чери от Британски съвет, Саймън Хадли от АВО Бел и заслужиха техните похвали за добре свършената от тях работа.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени