неделя, 18 март, 2018
17

Пропада пътят Момчилград – Крумовград, опасности дебнат шофьорите

На няколко места  пропада пътят от Момчилград към Крумовград, сигнализират читатели. След село Звездел  в посока Крумовград има опасна отсечка от няколко километра, където автомобилът ви  буквално пропада, защото в асфалта зее огромна пукнатина.  Опасният участък е обозначен с пътен знак, предупреждаващ  за неравности  по пътя в продължение на 200 метра. На мястото, където е пропадането   обаче няма  никакъв знак и колите изведнъж  хлътват    в пукнатината на асфалта,  а малко по-надолу  има друга огромна пукнатина точно в средата на шосето.  Тези, кито минават оттук често  знаят за опасните места и са пдготвени, но за други това се оказва  много опасно   преживяване.   По-малко от две години след като го откриха  е опасен, а нищо не се прави, за да се  ремонтира. Трябва ли да се случи   нещастие, за да се задействат   хората, които са отговорни за поддръжката му, недоволстват шофьори.

Рехабилитираната 18 км отсечка на пътя Момчилград – Крумовград, част от международното трасе за Гърция Кърджали –Момчилград – Крумовград – Ивайловград –Славеево – Кипринос  бе открита  официално през  юни 2011 г.  Тогава  лично пристигна министър-председателят Бойко Борисов, в компанията на министъра на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев и зам.-министър Лиляна Павлова.  Строителството  бе финансирано  по Оперативна програма „Регионално развитие”.

Главен изпълнител на пътя Момчилград–Крумовград бе пловдивското дружество „Пътинженеринг” ЕООД. Общата дължина на отсечката е 18,2 км, а строително-монтажните работи възлизат на 9 млн. лв. Строителният надзор  бе възложен на кърджалийската компания „Екоинженеринг” ЕООД.

3 коментара

3 коментара

 1. Анонимен...

  01.05.2013 at 12:04

  toq pat e na boko tikvata, v taq dupka toi shte propadne sled izborite

  0
 2. Анонимен...

  01.05.2013 at 10:25

  Всеки ден говорят за безопасността , призовават за по-ниска скорост и за по-голяма бдителност.
  1-во Как да има безопасност при подобен тип настилка.
  2-ро Заради подобни места, които ограничават нормалната скорост на водачите води до психическо въздействие и увеличаване на скоростта на други етапи от пътя, което от своя страна води до толкова злополуки.
  3-то Как да бъдем концентрирани след като нашето внимание е заето с това да гледаме дали няма кратер или пък друго препятствие на пътя , като шахта която е 10 см нагоре или надолу , а може и въобще да я няма , но това не пречи да бъде прикрита с гума.
  4-то Как може да сме единствената страна в която временните знаци да седят с години , а ремонта да не бъде отстранен.

  Ами това е моя извод от висшия пилотаж и маневрирането по пътнотранспортната настилка.

  0
 3. GOLQMOTO OSIRANE

  01.05.2013 at 09:19

  тоя път е в гаранция, кой ще поеме отговорност?

  0

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™