петък, 25 май, 2018
0

Кмет и свещеник към кърджалийци:Христос воскресе!Бъдете благословени!

Христос воскресе!Бъдете благословени! С тези думи се обърнаха към кърджалийци в полунощ енорийският свещеник отец Петър и кметът на Кърджали инж.Хасан Азис.

Стотици млади хора се стекоха тази нощ пред храма „Св.Георги Победоносец” за запалят свещичка от Благодатния огън донесен от Йерусалим. Огънят пристигна в 23,35 ч.от Пловдив,носен от отец Петър и малката Престиана. Той бе внесен в олтара на храма.След молитвата „Отче наш”,отец Петър изнесе огънят за миряните. Той поясни,че свещите с които Благодатния огън стига до тях са платени от кмета на града.

Пред събралото се множество пред храма енорийският свещеник подчерта,че няма друг град в България ,където хората да живеят в такова разбирателство ,както в Кърджали.Той призова кърджалийци да пазят мира и подчерта,че никъде в страната кметът не е със съгражданите си при настъпването на Великден.

От своя страна градоначалникът инж.Хасан Азис отбеляза,че светлината влиза не само в домовете и храмовете на кърджалийци,но и в сърцата им.

Кърджали бг вести научи,че градоначалникът пристигна пред храма,непосредствено от пътуване в чужбина,за да уважи миряните християни.
www.kardjali.bgvesti.net

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™