понеделник, 19 март, 2018
8

Яне Янев: ДПС ще има най–слабият резултат в Кърджали откакто съществува

Намерения на РЗС в национален мащаб са на вота на 12 май да удвои своя резултат от 2009 и в парламента  да влязат 20 народни представители.  РЗС се утвърди като автентична дясноконсервативна партия, единствената,  която поиска смяна на системата чрез нова българска Конституция. Това е голямата и единствено спасителна за България кауза, която хората припознават в наше лице и която може да промени статуквото, каза  в Кърджали  лидерът на РЗС Яне Янев.

„Без РЗС няма да може да се формира правителство на България. Ние ще влезем в изпълнителната власт само с тази политическата сила, която поеме ангажимент през следващата година заедно с евроизборите да постави въпроса за референдум с единствен въпрос за свикване на Велико народно събрание, което да изработи и приеме нова конституция“, каза Янев. РЗС ще настоява за намаляване броя на депутатите, за премахване не само на техния имунитет, но и имунитета на съдии и прокурори, за мандатност и механизми за отзоваване на всички изборни длъжности в законодателната, съдебната власт и изпълнителната власт.

За пръв път ДПС ще има най–слабият резултат в Кърджали,  откакто е създадено. От 5 мандата ще се закрепи едва на три. В национален мащаб ще има 10 депутати по-малко от миналия мандат или около 24-25, прогнозира в  Яне Янев.  „За пръв път в ДПС има напрежение, за пръв път структурите не работят по роботозирания начин както досега и за пръв път от 23 години дори хора от структурите имат куража да възразяват на натиска, оказван от ЦОБ“, заяви още Янев.  Според него три са причините, които влиаят на тази нова ситуация в ДПС. „На първо място, РЗС успя през 2009 г. да сезира КС на България в резултат, на което бяха касирани няколко мандата на ДПС, които идваха от Република Турция. Така бяха признати за недействителни бюлетините, дадени в южната съседка. Сега от Турция за ДПС гласовете ще бъдат с 50% по –малко отколкото през последните години“, каза още  той.

Втората причина за неуспеха в национален мащаб на ДПС според  Янев  е фактът, че Доган не полага никакви усилия да се предотврати тази тежка криза в ДПС. „Още повече той си прави експеримент с неговите най –верни пажове и този експеримент ще приключи със звучно раздадени след месец два шамари“, каза Янев. По думите му Доган ясно е съзнавал какво се случва в редиците на ДПС и затова се е оттеглил от лидерския пост като е сложил Лютви Местан, но „Местан няма качествата да консолидира ДПС, защото  е мекушав и нерешителен човек  без авторитета на Доган“.   „ДПС не е това, което беше. Лютви Местан няма воля да бъде лидер и той ще прегори на тези избори, а Ахмед Доган ще се върне на бял кон“,  бе категоричен  Яне Янев.  Според него от Кърджалийско РЗС има шанс да получи 2-3 хиляди гласа на 12 май, което ще стабилизира областната структура и ще бъде сериозна заявка за участие в местната власт.

9 коментара

9 коментара

 1. Анонимен...

  03.05.2013 at 17:02

  toq chukundur qnev ne moje nishto da napravi
  DPS PObeDA

  0
 2. Анонимен...

  03.05.2013 at 16:39

  Ako za Remusi zagadki i sudko glasuvat poveche ot 20 choveka v Kardjali tova shte e precedent, ne se zalagvaite s gluposti

  0
 3. Стелинката

  03.05.2013 at 14:17

  Браво на РЗС и Янев! Ще бъда щастлива тези образовани и чисти хора да влязат в изпълнителната власт.

  0
 4. Зоя Попова

  03.05.2013 at 13:53

  Абе може Янев наистина да е прав, но това ще е интересно да се види- как ДПС издухва супата. Явно в някои части на страната РЗС имат много добро представяне и Кърджали явно е такова място. Успех на РЗС мога да пожелая чистосърдечно!

  0
 5. Евита

  03.05.2013 at 10:18

  Прав е Яне, че РЗС е единствената партия с градивни идеи, сред които и нова българска Конституция. Да ги подкрепим, за да могат да ги осъществят!

  0
 6. Стаси

  03.05.2013 at 10:10

  Доган не само, че не полага усилия да предотварти кризата в ДПС, той не се интересува и от състоянието в държавата. Хората имат нужда някой да застане зад исканията им, да разбира нуждите им. За това гласувайте за РЗС с бюлетина № 17.

  0
 7. Боги

  03.05.2013 at 09:57

  РЗС са партия, която имат реален успех да влязат в парламента!

  0
 8. Коце

  03.05.2013 at 09:56

  Аз вярвам, че РЗС ще успеят да удвоят резултата си на парламентарните избори на 12-ти май спрямо резултатите си през 2009-та! Вярвам, че РЗС ще имат голям успех на тези избори!

  0
 9. Вили

  03.05.2013 at 09:54

  аз също смятам, че ще ще са с най-нисък резултат!

  0

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™