четвъртък, 24 май, 2018
0

Нови успехи за тенисистите и тенисистките от Ардино

Митко Кисьов ще участва на Балканиадата за юноши до 15 години

В Свищов се проведоха финалите на Държавните отборни и индивидуални първенства за кадети кадетки до 15 години. В надпреварата участваха 12-те най-добри отбора в страната. В индивидуалната надпревара се включиха над 100 състезатели и състезателки.
При кадетите СКТМ „Юнак 2005” се класира шести в страната. Ардинци бяха в състав Митко Кисьов, Кадир Мустафа и Джошай Белев. Първенец стана отборът на СКТМ „Корабостроител 92” от Варна.
В индивидуалното състезание Митко Кисьов се класира трети в страната и спечели бронзов медал.  С този успех младата надежда на „Юнак” ще бъде част от националния отбор за предстоящата Балканиада за юноши до 15 години. Състезанието ще се проведе в Черна гора от 9-ти до 15-ти май. А през юли Митко ще участва и на Европейското първенство в Хърватия.
При кадетките възпитаниците на новия треньор Йорданка Колева бяха най-младият отбор на финалите, но с голямо себераздаване се наредиха на шесто място. Подобен успех ардинските тенисистки не са имали повече от 40 години. Шампионската отборна титла завоюва съставът на Две могили, Русенска област.
Ардинчанки играха в състав: Цветелина Георгиева, Вероника Кехайова, Дилек Хюсеинова и Сиделя Мутлу.
Тенисистите на „Юнак” и треньорът им Бахри Юмер изказват искрените си благодарности към местните бизнесмени Метин Солак и Евгин Мехмед, които дариха оригинални спортни екипи за юношите. Същите бяха дарени и за девойките преди няколко месеца.
Треньорът Бахри Юмер и Управителният съвет на СКТМ „Юнак 2005” изказват своите сърдечни благодарности и към ръководството на общината в лицето на кмета Ресми Мурад за оказаното им съдействие за развитието на тениса на маса в Ардино.

Гюнер ШЮКРИ

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени