събота, 17 март, 2018
0

Вярващи изпълниха храмовете в Източните Родопи

Много миряни посетиха храмовете в Източните Родопи на Разпети петък. Хората от сутринта започнаха да изпълват централната църква „Св. Георги“ в областния град и да чуят словата за Христовите страдания, съобщава „Стандарт“. „Тези, които дойдоха от рано оставиха цветя и се поклониха пред образа на разпънатия Божий син и по традиция минаха под масата с плащеницата за здраве“, каза отец Петър Гарена.

„Всяка година минаваме за здраве и късмет“, каза 74-годишната Атанаска Никова, която бе дошла заедно с внуците си в църквата в „Успение Богородично“, където служи отец Боян Саръев. Отворени за посещение в тези дни са и църквата в кв. Резбарци и възстановения средновековен храм „Св. Йоан Предтеча“ в Кърджали.

„Цял ден не спира потокът от вярващи, които искат да минат под масата с плащеницата. Хубавото е, че идват все повече млади хора и деца“, каза отец Александър от храм „Св.Иван Рилски“ в Крумовград. Велики петък е най-тъжният ден за християните. На този ден Божият син Иисус Христос е бил разпитван, осъден и разпънат на кръст. Божият син издъхнал и бил погребан в каменен саркофаг в пещера, пред която властите оставили стража и огромен камък на входа.

 

 

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™