четвъртък, 24 май, 2018
0

Христос Воскресе!

„Христос Воскресе!“ – с тези думи се поздравяват православните християни, които посрещат празника Възкресение Христово.Негово Светейшество Българският Патриарх и Софийски митрополит Неофит отправи послание към християните по случай Възкресението Христово. „Земният живот на спасителя е бил изпълнен с трудности. Нищо в живота на хората, не може да се сравни със страданията на Спасителя. Когато ние преминаваме през трудности и изпитания, трябва да помни, че пътят ни ще завърши с възкресение. Понякога ни връхлитат душевни тревоги и безпокойство. Живеейки със злобата на настоящето ние сме склонни да забравим най-важното -спасението на душата. На мнозина от нас не достига дух на търпение и прошка. Отсъствието на вяра е причина за упадъка на обществото. За да имаме бъдеще, вярата трябва да стане водеща в нашия живот. Възкръсналият Христос Спасител призовава всички да приемат в сърцата си любовта. В тази нощ отправяме пожелание към всички да пазим вярата, да бъдем милосърдни и състрадателни и тогава нашият живот и живота на обществото ще бъде друг. Христос Воскресе!”

Часове преди тържествения миг бе разпространено и официалното приветствие на Негово Светейшество:
В деня на Светлото Христово Възкресение пожелавамe на всички православни българи да пазим вярата, да я преумножаваме в сърцето си, да творим дела на милосърдие и правда. Тогава нашият живот и животът на обществото ще бъде друг, и Христос – Възкръсналият, Победилият дявола и смъртта – ще е с нас. А ако Той е с нас, кой ще е против нас? (вж. Рим. 8:31).
Нека Възкръсналият Спасител вдъхне в нашите души твърда решимост да преуспяваме в доброто и укрепваме във вярата, надеждата и любовта! Да не допускаме злото, унинието и скръбта да ни завладяват! Нека с усмивка, топлина и жест на внимание да съгряваме сърцата на тези, които страдат и изпитват лишения, защото не е нужно много, за да се върне радостта в живота им!
Отправяме пасхално приветствие към всички наши духовни чеда и всички хора с добра воля с пожелание до всеки да достигне светлината на Христовото Възкресение и надеждата! Да възнесем горещи молитви към Господа, да дарува живот в мир и благоденствие на нашите близки и целия български народ! Христос воскресе!
Тържествени Богослужения бяха отслужени във всички храмове на Българската православна църква, които бяха изпълнени до краен предел от вярващи.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™