петък, 25 май, 2018
0

Условна присъда за жена от село Лале, отглеждала опиев мак

През май миналата година служителите на реда намериха в дома и двора й 826 растения от опиев мак и 10 растения от рода на конопа

Жена от момчилградското село Лале  се споразумя с прокуратурата и получи условна присъда за отглеждане на опиум и  коноп. М.Х.Б., която е регистрирана като земеделски производител, от средата на април до 13 май 2015 г. в двора на дома си и в жилището си отглеждала растения от опиев мак и от рода на конопа. Служителите на реда открили  826 растения от опиев мак и 10 растения от рода на конопа /марихуана/ с височина от по 5 см., разпределени в саксии.

За  провинението си  жената получава наказание  „лишаване от свобода“ за 2  години, отложено за срок от 4 години.  Тя ще плати на съда в Момчилград направените по делото разноски в размер на 395.60 лв.

Марихуаната и опиевия мак са изпратени за съхранение в Централно митническо управление.

В полза на държавата са иззети трансформатор с кабел с кварцова лампа с два синджира,  разклонител с часовников механизъм,  2 вентилатора и термометър.

Това е първият случай на територията на Областна дирекция на МВР – Кърджали на насаждения от опиев мак. За последно в страната опиев мак е отглеждан през 2001-2002 г. в района на община Петрич.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™