петък, 22 юни, 2018
0

Скромно почете Кърджали 6 май – Деня на храбростта и българската армия

Малцина кърджалийци    почетоха днес Деня на храбростта  6 май.  Скромно бе почетен  в родопския град денят на българските войни,  отвоювали с цената на най-скъпото си свободата на България.

Венци на признателност бяха поднесени от името на кмета  Хасан Азис,  кандидатът за народен представител Цвета Каранчева, временно изпълняващия  длъжността областен управител Кирил Колев, от  Общинския съвет , омбудсмана Хакиф Емин, Областния военен отдел, Военния клуб, Съюза на ветераните от войните, Съюза на  офицерите и сержантите  от  запаса и резерва. Венци  имаше и от ГЕРБ, БСП, ДПС, СДС.

 С едноминутно  мълчание присъстващите почетоха паметта на героите, отдали живота  си  за свободата  и независимостта на България.

6 май, Денят на  Свети великомъченик Георги Победоносец е един от най- светлите,   най-красивите и най-емоционалните празници в българския национален календар. Това е денят на националната саможертва, националната кауза и единение . Затова 6 май е денят на нашето  национално самочувствие, които сме длъжни да пренесем  за младото поколение,  каза в словото си подполковник Евгени Енчев, началник Областния  военен отдел  в Кърджали. Знаем добре, че Светият великомъченик ще остане в националната памет като покровител на онези, които с воля и всеотдайност се бореха в защита на отечеството и своята свобода”, каза офицерът.  Ние признателните потомци си припомняме  за подвига  на хилядите  български  офицери и войници дали всичко от себе си, мнозина и живота си за свободата и единението на родината, подчерта той. Изрази благодарността   на всички нас към съвременните български военнослужещи,   които с чест изпълняват    задълженията си по гарантиране националната сигурност на страната.

Подполковник  Енчев  подчерта, че българските граждани  живеят днес заедно в своето различие, разнообразие на вяра, етнос и култура и на Гергьовден са отново рамо до рамо, съхранявайки достойнството на поколенията в името на независимостта и просперитета на нацията.

2 коментара

2 коментара

 1. Анонимен...

  10.05.2013 at 09:56

  С избори без избори, тези празници не се честват

  0
 2. Анонимен...

  09.05.2013 at 21:41

  Сега на кой му е до празник, идват избори

  0

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™