понеделник, 19 март, 2018
35

„Музей за един ден” – поглед към старите семейни албуми

В Арт галерията беше открит „Музей за един ден” (One day museum), който показва архивни снимки от първите обущарски работилници в Кърджали, от семейни албуми и европейски музеи в Швеция, Кипър, Румъния и Испания. Фотосите илюстрират превратностите на модата в традиционната култура, характерни за европейските градове от началото на миналия век. В основата на изложбата е снимка от 1943 г. на първите  кърджалийски майстори на обувки.

36 представители на граждански организации, общини и университети от Швеция, Кипър, Румъния и Испания участват в четвъртото подред издание на инициативата “Мултикултурният град”, която се провежда  в Кърджали. Проявите са посветени на Европейския ден на солидарност между поколенията.

Днес гостите ще посетят село Рани лист и ще се включат в отбелязването на  „Хъдърлез” , ще посетят Арт къщата в село Дъждовница.
Като част от програмата на „Мултикултурният град” на  13 май Арт движение Кръг ще представи изложбата „Пътепис за Америка” на 18-годишната Габриела Гавраилова – една младежка концепция за различните култури по света, а на 27 май – книгата с исторически документи за съдбата на Армения „От Гюлестан до Москва”, публикувана наскоро.
Събитията в рамките на Инициативата „Мултикултурният град” се организират от Арт движение Кръг в партньорство собщина Кърджали.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™