понеделник, 19 март, 2018
9

Кърджали отбеляза 6 май

С тържествена света литургия започна Гергьовден в Кърджали. Миряни изпълниха храма “Св.Георги”,  за да отбележат един от най-тачените празници, да запалят свещ за здравето на свои близки.

Денят  на храбростта събра в 11 часа кърджалийци пред Паметника на освободителите в Градската градина. Тук бяха народният представител Цвета Караянчева, областният управител Иванка Таушанова,зам.-кметът Васил Бобеков, началникът  на Регионалния инспекторат по образование  Емилия Владева,  представители на политически партии, запасни офицери и сержанти.

С едноминутно мълчание и падане на колене бе почетена паметта на войните от Българската армия, загинали за свободата и независимостта на страната. Бяха поднесени венци и цветя.

Началникът на регионалния военен сектор подполковник Евгени Енчев подчерта, че 6 май  е ден за национално самочувствие и достойнство на всеки българин, който ще бъде запомнен с подвига на хиляди войници. Той честити празника и на именниците, кръстени на Свети Георги Победоносец и пожела весели празници на всички.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™