петък, 25 май, 2018
0

Кърджали чества 6 май – Деня на храбростта и Българската армия

                                              Много кърджалийци се включиха в общоградското честване на 6 май – Деня на храбростта и Българската армия.  В ритуала пред Паметника на освободителите в Градската градина участваха народният представител Цвета Караянчева, областният управител Илия Илиев, секретарят на община Кърджали Сезгин Бекир, зам.- министърът на финансите Фейзи Бекир, заместник – началникът на Областния военен отдел майор Златко Белев, ветерани от войните, офицери и сержанти от запаса и резерва, представители на Военния клуб, на политически партии, граждански организации.
Пред Паметника на освободителите в Градската градина бяха поднесени венци и цветя в знак на признателност към хилядите български воини, загинали на бойните полета за свободата и независимостта на България.
„Днешният ден е ден българските победи и националната саможертва. Ден, в който се прекланяме пред нашите предци, загинали за Отечеството ни. Нашата славна армия е символ на българската държавност.Затова заставаме зад върховенството на закона, а не на интересите, не бива да бъдем отклонени от пътя на европейското развитие и от националния идеал, завещан ни от Левски”, каза в словото си заместник-началникът на Областния военен отдел в Кърджали майор Златко Белев.Той припомни ролята на българската армия за отстояване независимостта на България, както и ролята й в днешни дни.„Днес имаме нужда от нова доза модерен патриотизъм като контрапункт на крайния национализъм. Без правила няма мир, нека конфликтите да се решават с аргументи, а не с оръжие. Мирът е върховенство на закона”, подчерта още майор Белев.
В честването на Гергьовден и 6 май -Деня на храбростта и Българската армия в Кърджали участва и градският духов оркестър, който изпълни познати военни маршове, повдигали духа на българските бойци.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™