неделя, 24 юни, 2018
0

Лютви Местан: ДПС е гарант за намирането на ново, демократично управление на страната

  България има нужда от победата на ДПС, защото ние сме гарант за намирането на ново стабилно демократично управление на страната”, каза на предизборния  митинг  в Момчилград председателят на ДПС и водач на листата в МИР Кърджали Лютви Местан.

Правителството на ГЕРБ се оказа не просто провалено. Правителството на ГЕРБ се оказа престъпно, видно от последните разкрития. То трябва да отиде в бунището на историята, защото вони на провал и на закононарушение, добави той. Лютви Местан определи ГЕРБ като силен противник, защото в нейните ръце е цялата държавна власт, в това число и силовата. Те ще използват горските стражари като политически стражари на ГЕРБ, предупреди той.

Митинг – концертът  на ДПС събра десетки момчилградчани днес на площада. Той бе част от  предизборната обиколка  в Кърджалийско на председателя на ДПС и водач на листата на Движението в 9-ти МИР Лютви Местан.  Той и  екипът му от Централния предизборен щаб –  Филиз Хюсменова, зам.-председател на ДПС и евродепутат , Джейхан Ибрямов, съветник в политическия кабинет на Лютви Местан и Юнал Тасим, бивш народен представител    ще  са в региона до края на предизборната кампания.

Митингът в Момчилград закъсня с повече от половин час,  това прогони някои от събралите се пред  импровизираната сцена. Той съвпадна  с деня  за пазар , но   симпатизантите  не мяха  много. А музика на турски    звучеше от огромните тонколони   час преди обявеното начало на митинга  в 11,30.

Улицата към площада бе отцепена за движение на автомобили,   малко преди пристигането на  кандидатите за депутати   момчета раздаваха   на ДПС. Чистачка в парка въртеше чевръсто метлата , екипирана  с бяла шапка на Движението.

Кандидатите за депутати, придружени от кмета на Момчилград  пристигнаха на площада и ги наобиколиха   възрастни хора. Някои се снимаха с тях за спомен.

Митингът  бе открит с песни на турски език, изпълнени от Орхан Мурад.  След това звучаха химнът на България и Европейския съюз,  докато  част от официалните гости свалиха шапки, председателят на движението Лютви Местан остана пред цялото време със  шапка с  номер 40 на главата.

Кандидатите за народни представители застанаха на трибуната   – водачът на листата  за Кърджали Лютви Местан Филиз Хюсменова, Ердинч Хайрула, нашето момче , Мустафа Ахемд , Салиха Емин , Неджми Али, Мукадес Налбант, Шинаси Сюлейманов,  Муса Сеидахмед, Метин Сали, Айхат Етем, председател на сдружение „Толерантност“ . До тях застанаха  областният лидер на ДПС в Кърджалийско Бахри Юмер, бившият депутат Юнал Тасим , Джейхан Ибрямов, Станислав Анастасов, вицепрезидент на младежкия либерален интернационал.  Сред публиката бяха кметове на общини и председатели на общински съвети, Раиф Мустафа, председателят на Общинският съвет  в Кърджали , както и Расим Муса.

Думата бе дадена  първо  като  домакин на кмета на Момчилград Акиф Акиф .   Намираме се  тук на този площад, който беше окървавен от тези хора, които докараха България до просешка тояга, които накараха собствения си народ да се самозапали,  с тези думи започна словото си той. Ако искаме да гарантираме най- ценните  права и свободи, ако искаме да променим бъдещето на идните поколения, ако искаме децата ни да останат в България и да се реализират тук в Родопите , за да изградят  семейства, да се грижат за  родителите си до дълбоки старини, ако искаме  комините ни да димят, камбаните да ехтят,  призовавам    всички български граждани да гласуват с бюлетина 40 . Благодарим ви за избора,  който ще направите в съдбовния ден за България.  Господи пази родината ни , амин,   възкликна Акиф Акиф.

Нашият път е пътят на толерантността, този,  по който казваме  „Ела такъв, какъвто й да си“,   каза Муккадес Налбант. В този букет от много култури  искаме да дадем  добро образование на децата си, не само на книга,    а много повече, за да могат да бъдат достойни граждани, да се реализират  и да се гордеем с тях, да се върнат тук по родните места. Това е  нашето желание, знам, че и е ваше желание. Знам че  вие ще ни подкрепите, защото ние ще гласуваме за себе си. Ще направим това което е в нашите сили  и над това, защото  България и демокрацията в България разчитат на нас, добави Налбант.

В словото си Неджми Али подчерта, че  предстоящите избори са за възстановяване на  демокрацията .

Очаквайте подробности

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™