четвъртък, 24 май, 2018
0

ГГЕРБ представи програмата си за развитие на здравеопазването пред медиците в Кърджали

Водачът на листата на ПП ГЕРБ в Кърджали Цвета Караянчева и кандидатите за народни представители Иванка Таушанова и д-р Адам Персенски разговаряха с представители на медицинската общност в голямата зала на МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“. Специален гост на срещата бе д-р Даниела Дариткова, председател на Комисията по здравеопазване в 41-то Народно събрание и водач на листата на ПП ГЕРБ в Смолян.  „Разчитам на вашата подкрепа като професионалисти и общественици“, каза Караянчева. „Депутатският мандат на ГЕРБ от Кърджали е изключително важен, защото той е гаранция, че градът ни ще продължи да присъства в дневния ред на правителството и ще има добра комуникация с централната изпълнителна власт“, заяви Цвета Караянчева.

През последните 4 години кърджалийската МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“ се нареди сред високотехнологичните болници у нас. С подкрепата на Цвета Караянчева и областния управител Иванка Таушанова в здравното заведение стартираха важни инвестиционни проекти, като изграждането на център за ранна диагностика на онкологични заболявания и модерна стерилизационна.

Д-р Дариткова очерта пред колегията акцентите в предизборната програма на ПП ГЕРБ за развитие на здравеопазването – сектор, възприеман като синоним на реформи и в същото време крайно консервативен.  Приоритет за ГЕРБ е да направи болничните стандарти приложими, като се премине към нов модел на финансиране – от клинични пътеки към диагностично-свързани групи. Така ще се повиши както цената на единица медицински продукт, така и качеството на услугите и ще има по-справедливо остойностяване, коментира Дариткова.  Промяната вече е започнала и ще продължи и през следващия мандат. За сравнение, в страни като Швейцария въвеждането на диагностично-свързаните групи е отнело 10 години. ГЕРБ ще инвестира във високите технологии и  материално-техническото обезпечаване на болниците, в кариерното израстване на  лекарите и облекчаването на процедурите за специализация. По думите на д-р Дариткова България се нуждае от национално приета обществена стратегия за развитие на сектора, за да може да усвоява европейски пари за здравеопазване.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™