петък, 25 май, 2018
0

Отказва ли се ГЕРБ от самостоятелна кметска кандидатура в Кърджали?

Досегашната практика на избори е доказала, че успешният модел за партията е самостоятелният, обави днес вицепремиерът и ръководител на предизборния щаб на партията Цветан Цветанов. В големите градове ГЕРБ ще участва на изборите за кметове и общински съветници самостоятелно и ще издига собствени кандидати, каза той.   Цветанов каза, че тази година ГЕРБ си поставя за цел да спечели кметските места в 10 областни центъра.

Сред тях не беше споменат Кърджали. Едно връщане  към последното посещение на Цветанов в родопския град  ни напомня, че шефът на предизборният щаб тогава обяви, че ще се търси широка подкрепа. Дали явната конфронтация на ГЕРБ с някои от възможните коалиционни партньори  в Кърджали не  проченила  изборната стратегия на партията можем само да гадаем.

За малките населени места управляващата партия ще направи анализи и ще прецени, възможни са компромиси, но и там ще се залага на некоалиране,  отбеляза Цветанов.

По думите му „програма минимум“ за ГЕРБ е постигането на резултата от 2007 и 2009 г. и припомни, че тогава в 9 големи общини ГЕРБ спечели изборите, в десетата община бе в коалиция с ВМРО в Пловдив.

Аз не деля общините на малки и големи, защото и малката може да бъде част от развитието на даден регион и да допринесе за развитието на един областен град, каза още Цветан Цветанов.  Той даде за пример Каварна, която подпомага Добрич с възможността повече туристи да идват в региона, с което се популяризира българският туризъм. Вицепремиерът допълни, че моделът на каварненския кмет Цонко Цонев е достоен за подражание от други малки български общини, които се стремят към успехи.

Окончателното обявяване на бъдещи номинации за кметове на ГЕРБ може би ще започне поетапно след края на май.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™