неделя, 18 март, 2018
8

Първо място на математически конкурс за Славейковци в Москва

Кърджали се нареди сред градовете, излъчили победители в международния конкурс “Математика и проектиране“ в Москва. Три дванадесетокласнички от СОУ „Петко Рачов Славейков” събраха овации в направлението „Геометрични миниатюри”: На първо място се класира Джансуа Али с темата “Триади на Микел“, а на трето място екипът Гюлбеяз Ахмед и Маринела Петкова с изследване върху педалните триъгълници. И трите са от школата по математика с ръководител Вълчо Милчев.

Международният конкурс в Москва не е краят на техните ученически изяви. Скоро им предстои участие математически конкурс в Скопие, Македония. Нов успех им пожела директорът Милко Багдасаров, при който те бяха на доклад в първия учебен ден след завръщането си от Русия, а също и да благодарят за грижите, които полага ръководството на училището за учениците.

Ще припомним, че Джансуа, Маринела и Гюлбеяз имат и по няколко първи награди от национални конференции в България, автори са и на публикувани математически статии, една от които на английски език в световния научен архив, базиран в САЩ.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™