петък, 25 май, 2018
0

Скочиха цените на брашното и захарта в Кърджали

През миналата седмица цените на брашното са скочили в Кърджали и Хасково, твърдят от т.нар. комисия БОРЦЕН /новото звено за мониторинг на цените на хранителните продукти, така шумно рекламирано от земеделския министър Мирослав Найденов, съкратено от  „Борба с цените”/.  В Кърджали брашното от лев вече е станало 1,22 лв. , захарта, която е била  2,10 лв.  вече се продава за по  2,30 лв. За последния месец пазарът на брашно е спокоен, отчетено е символично увеличение от 1 ст. до средно 1,21 лв. за кг,. Най-скъпо е в Благоевград – 1,33 лв., а най-евтино – в Русе, където се продава за 1,13 лв. За последната седмица брашното е поевтиняло в София, Пловдив, Пазарджик, Стара Загора и Шумен.

Агнешкото пък остана скъпо и за Гергьовден, показват данните на агроведомството. Най-висока е била средната цена на плешката в Ловеч – 14,73 лв./кг, а най-ниска – в Шумен – 11,60 лв.

Цяло агне е можело да бъде намерено най-изгодно в Кърджали – 10,75 лв. на килограм кланично тегло. За последната седмица е отчетено поскъпване в Смолян и Русе, а намаление има в 7 области. В хипермаркетите на Враца, Монтана и Шумен мръвката е била по-евтина, отколкото на борсите.

На експертите от БОРЦЕН им е направило впечатление, че захарта в големите вериги е със значителни отклонения през изминалите 7 дни. Най-значителното увеличение е открито във Варна – с 10,9%, или 24 ст./кг, а най-голям спад има в Перник – с 11 ст./кг.

Сезонно поевтиняване на марулите с 14,9% пък е отчетено от комисията по стоковите борси и тържищата.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™