вторник, 20 март, 2018
0

Лютви Местан в Ардино: Идентичността е нашият уникален културен код

„На 12 май ще избираме освен партията си и своята идентичност. Ще гласуваме за правото на това себеусещане, което ни прави републиканци и демократи дълбоко в сърцата ни. Това сме ние. Това е нашият уникален културен код и никой не може да го промени”, каза на предизборна среща в Ардино председателят на ДПС и водач на листата в 9-ти МИР-Кърджали Лютви Местан. Според него избирателите на Движението усещат със сетивата си, че нещо не е наред, че някой посяга не просто на единството на ДПС, а на идентичността на европейското, модерното и културно му светоусещане. „Ето това е вотът в неделя и не трябва да позволяваме точно тук да бъдем засегнати”, заяви лидерът на ДПС и обра бурните аплодисменти и възгласи „ДПС!” в препълнения салон на читалище „Родопска искра”. Лютви Местан отбеляза, че е особено трогнат и развълнуван от начина по-който е посрещнат екипът му в Ардино.

Лидерът на ДПС заяви, че изборите в неделя са съдбовни не само за политическото бъдеще на Движението, но и затова дали то ще съхрани своята идентичност като партия. Той отбеляза, че преди 24 години ДПС е тръгнало по един много труден път, да се развива като национална неетническа, либерална партия с европейска идентичност и легитимация. Като светска партия с европейска култура и мислене. „Обвиняват ни, че сме етническа партия. Издържахме на това изпитание. Инвестирахме много в идентичността си. Днес берем плодовете на тази инвестиция”, каза Местан.

„ ГЕРБ вече е в историята. Мястото им не е в управлението. Дори подобни типове нямат място в политиката и като опозиция. Мястото им е някъде другаде, къде точно, за колко време ще прецени главният прокурор. Те имат работа не с нас, а с прокуратурата, защото управлението им се оказа не само провалено, но и престъпно”, заяви в заключение Лютви Местан.

 „Трябва да кажем твърдо „не“ на икономическия геноцид в смесените райони. Трябва да кажем твърдо „не“ на тази политика, основаваща се на максимата – разделяй и владей. Трябва да кажем всички заедно „да“ за един достоен живот. Време е вече да се създаде едно добро бъдеще за младите. Нашите деца да получат качествено образование. Да им дадем възможност да се развиват тук в Ардино, Кърджали и в страната. И от тук да тръгнат със самочувствието на достойни европейски граждани”, каза кандидатът за народен представител Салиха Емин.

В словото си кандидат-депутатът Неджми Али  посочи, че нито лявото, нито дясното пространство ще съумеят да сформират кабинет без участието на ДПС. „Нека на 12 май с номер 40 в интегралната бюлетина да гласуваме за нашето настояще, не за бъдещето. Бъдещето ще го изградим всички ние заедно”, призова Неджми Али.

Гюнер ШЮКРИ

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™