понеделник, 19 март, 2018
0

3.8 млн. долара е вложила канадската компания в проекта за Ада тепе

Инвестициите на канадската компания “Дънди прешъс металс” (DPM) в проекта й в Крумовград, където работи дружество „Болкан минерал енд майнинг“, рязко са се покачили през тази година, става ясно от отчета на компанията майка .
Общо 3.8 млн. долара са вложени за първото тримесечие там, спрямо 791 хил. долара преди година. Причината за това е, че в началото на тази година приключи последното съдебно обжалване и проектът на практика започна.
Заради политическата несигурност и предстоящите избори обаче от DPM предупреждават, че издаването на необходимите разрешителни вероятно ще се забави и разработването на находището може да стартира с няколко месеца закъснение в началото на 2016 г.    Отлагането на проекта във времето ще доведе и до ревизия на някои разходи, казват от компанията. Първоначалните очаквания бяха инвестицията от около 150 млн. долара да се изплати за малко над три години.

„Челопеч майнинг“, предприятието, което добива злато и е собственост на канадската компания, е увеличило производството на руда с 22% през първото тримесечие на годината, след като в края на миналата приключи проекта разширение и модернизация. Общо 502.3 хил. тона руда е добита за периода, показва отчетът на  “Дънди прешъс металс” (DPM). Ръст от 4% има и при производството на концентрат, като обемът достига 33.5 хил. тона.

Независимо от това от компанията отчитат спад на приходите и печалбата за първото тримесечие в резултат на по-високите разходи за преработка и по-ниските цени на златото.
Нетните приходи на „Челопеч майнинг“ намаляват с 8% до 68.4 млн. долара, а брутната печалба се понижава с 31% до 36.4 млн. долара. Печалбата преди лихви, данъци и обезценки е в размер на 46.9 млн. долара или с 21% по-ниска от същия период на 2012 г.

2 коментара

2 коментара

 1. Анонимен...

  09.05.2013 at 14:08

  3 milqrda minimumm

  0
 2. Анонимен...

  09.05.2013 at 14:08

  A kolko shte vzemat?

  0

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени