четвъртък, 24 май, 2018
0

По-полезна ще съм като депутат, обяви Караянчева

Ще съм по-полезна за хората от областта  като депутат, отколкото като кмет, обяви днес народният представител Цвета Караянчева. Тя бе категорична, че  ще изпълни ангажиментите си като депутат през следващите две години от мандата.

Два са вариантите, които са обсъждани за кандидат -кмета  на Кърджали – гражданска и партийна. Избраникът на герберите трябва да има  чисто минало, ясна гражданска позиция и мотивация да направи така, че да превърне общината в привлекателно място за младите хора. Водени са разговори с евентуални кандидати, но те били само предварителни. Не са отправяни конкретни предложения засега към никого. Каквато й да е номинацията на ГЕРБ,  ще работя безпрекословно за успеха й, заяви Караянчева.

Едва 160 000 души в област Кърджали ще могат да гласуват на предстоящите местни избори, защото само толкова са регистрирани по постоянен и настоящ адрес. Още толкова гласоподаватели увисват въпреки, че Конституционния съд отхвърли членове от Изборния кодекс като противоконституционни.  Според Цвета Караянчева Конституционният съд  е атакувал не принципа уседналост, а срока от 12 месеца. Това, че го намали на 10 месеца означава, че сме работили в правилна насока, каза тя. Депутатът от ГЕРБ обвини местните представители на БСП в популизъм, защото искали 18-месечна регистрация по постоянен и настоящ адрес. БСП беше партията, която заедно с ДПС сезира КС,  като искаше принципът на уседналост да отпадне и дори  първите 35-36 подписа в искането са техни, посочи тя.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени