петък, 25 май, 2018
0

9 май в Кърджали

С официална церемония Кърджали днес отбеляза 66 години от края на Втората световна война и 61-та година от създаването на Обединена Европа.  На тържеството, организирано от община Кърджали пред паметната плоча на загиналите при боевете на Драва и унгарската пуста се събраха ветерани, представители на Съюза на офицерите и сержантите от резерва и запаса и много граждани.
Венци и цветя в знак на признателност към саможертвата на българските воини бяха положени от името на кмета на община Кърджали инж. Хасан Азис и общинският съвет, народния представител Цвета Караянчева, областния управител Иванка Таушанова, ОД на МВР в Кърджали, областния съюз на ветераните в Кърджали, РИМ, Тракийско дружество „Димитър Маджаров” и политическите партии. Присъстващите почетоха паметта на героите, дали живота си за победата над хитлерофашизма с едноминутно мълчание.
Сред гостите на честването бяха областният управител Иванка Таушанова и нейният заместник Асен Тюрдиев, зам.-кметът на община Кърджали Елисавета Кехайова, ветерани от воините, местни лидери на политически партии и граждани.
Слово по случай знаменателната дата 9 май произнесе зам. -председателят на Областният съвет на ветераните от войните и директор на Регионалния исторически музей Павел Петков. В него той подчерта, че в едновременното честването на двете годишнини има нещо символично защото именно победата над хитлерофашизмът е възродила Европа за нов живот след две кървави световни войни. Той посочи неизброимите жертви дадени по време на Втората световна война на Стария континент и се обърна с думи на благодарност към ветераните от Кърджали.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™