четвъртък, 19 април, 2018
0

ГЕРБ: Хасан Азис е нарушил закона с разрешение за строителство на търговски обект върху зелена площ в ”Байкал”

Кметът Хасан Азис е нарушил закона и е извършил документна измама, издавайки разрешение за изграждане на търговски обект върху зелена площ в кв.”Байкал”, алармират от ГЕРБ.

Става дума за монтаж на сглобяем павилион тип ЛОК на площ от 220 кв.м върху общински терен без предварително изготвена и одобрена от главния архитект схема и без съгласието на собствениците на съседния имот. Жителите на квартала са събрали 90 подписа срещу започналото неправомерно застрояване, които са внесли в приемната на народния представител Цвета Караянчева. Тя е категорична, че ще сезира прокуратурата за допуснатото грубо нарушение на Закона за устройство на територията, който забранява използването на озеленени площи за други цели,  и на Наредбата за реда и условията за поставяне на преместваеми съоръжения на градското обзавеждане, според която разрешенията за поставяне се издават  от главния архитект, а не от кмета на общината, а площта на преместваемите конструкции не трябва да надвишава 4 кв.м.

Подписаният от кмета документ е от 20 май 2014 г. и е издаден в полза на местна фирма-доставчик на хранителни продукти за детските заведения, на която общината дължи пари. Година по-късно, през март 2015 г. без търг, каквато е процедурата за отдаване на имоти публична общинска собственост, с въпросната фирма е сключен договор за ползване на терена, върху който се твърди, че „е поставена временна постройка тип ЛОК“.

Изкопните работи обаче започват едва тази пролет и предизвикват спонтанната протестна реакция на местните жители. Хората са категорични, че няма да позволят застрояването на тревната площ и ще настояват виновните да понесат отговорност. Цвета Караянчева ще внесе сигнал в прокуратурата и ще иска спешна проверка по случая.

 

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™