петък, 25 май, 2018
0

Брат и сестра са в ареста за смъртта на бебето, открито край „Сердика“

Двамата го оставили в храстите завито само в калъфка от възглавница, детето е починало от измръзване

Окръжната прокуратура в Кърджали привлече като обвиняеми 26–годишната Н.М. и 22-годишният И.М.за това, че в съучастие като съизвършители, умишлено умъртвили бебе от женски пол – престъпление по чл. 116 точка 4, предл. 2 и точка 5, във връзка с чл. 115 във връзка с чл. 20, ал. 2 във връзка с ал. 1 от Наказателния кодекс. Срещу Н.М. обвинението е и за умишлено убийство на рождена дъщеря, съобщават от пресцентъра на прокуратурата.

Днес Окръжна прокуратура внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение “задържане под стража” спрямо двамата обвиняеми.

На 2 май 2016 г. близо до обществена тоалетна в кв. Възрожденци” бе открито трупче на бебе.  В хода на разследването са събрани достатъчно доказателства за виновността на Н. М. и брат й И. М. за това, че през периода от 30 април 2016 г. до 2 май 2016 г.  умишлено са умъртвили бебето, което е от женски пол и е установено, че е родено през втората половина на април 2016 г. Двамата обвиняеми го оставили в храстите без дрехи, завито само в калъфка от възглавница, детето е починало от измръзване.

Н.М. и И.М. са задържани с прокурорско постановление на 6 май 2016 г. за срок до 72 часа. Под ръководството на Окръжна прокуратура-Кърджали продължават активните процесуално-следствени действия по случая.

Днес Окръжният съд в Кърджали ще заседава по искането на прокуратурата за вземане на мярка за неотклонение “задържане под стража” спрямо двамата обвиняеми.

 

 

1 Коментар

1 коментар

  1. Анонимен

    13.05.2016 at 08:57

    Alan belanizi vesin is ala HIC cimamasiniz urdan

    0

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™