сряда, 23 май, 2018
0

През 2016 г. ЕВН влага в област Кърджали 5,1 млн лева за нови електропроводи

Либерализацията на енергийния пазар и новите графици за отчитане и заплащане на електроенергията от потребителите обсъдиха областният управител Илия Илиев и регионалният мениджър на ЕВН – България Робърт Дик.

Срещата бе част от информационната кампания на дружеството във връзка с излизането на свободния пазар и произтичащите от това промени. В разговорите участваха Калина Трифонова и Костадин Величков от УС на дружеството. „Всичко, което правим, е да улесним клиентите и да съкратим максимално срока между консумирането на тока и неговото заплащане, да се избегнат забавените плащания и да се ускори обмена на данни по веригата „мрежови оператор-доставчик-клиент”, обясниха от ЕВН. Вместо с един месец закъснение, както е в момента, потребяваният ток ще се заплаща непосредствено след фактурирането. Това ще опрости администрирането на процеса по смяната на доставчик и ще намали често възникващите спорове около размера на сметките, смятат специалистите. Новите правила влизат в сила в месеците с най-ниска консумация – май и юни, като в периода на промяната клиентите ще получат еднократно по две фактури в рамките на един месец.

Илиев изрази задоволство от стартиралата разяснителна кампания и заяви, че либерализацията на пазара е стъпало към намаляване на финансовата тежест за гражданите и фирмите. На срещата бе представена и инвестиционната програма на ЕВН в област Кърджали за 2016 г, която възлиза на 5,1 млн лева и предвижда изграждането на  6 км нови електропроводи средно напрежение. През есента се очаква да стартира системата за дистанционно отчитане на битовите електромери. Новост са и закупените от компанията мобилни трафопостове, които ще могат да се използват при аварии или ремонтни работи и ще позволят бързо възстановяване на захранването в екстремни ситуации като снежното бедствие през март 2015 г.

 

 

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™