събота, 23 юни, 2018
0

„Безсмъртния полк“ поиска излизането на България от НАТО . Кому е нужно това?!

Организираното от Русия отбелязване на 9 май се превръща в демонстрация срещу Запада

© Снимка: Снимка: Веселин Боришев

„Безсмъртния полк“ ще шества тази година и в Кърджали.  Потомци на фронтоваци от Втората световна война ще дефилират с портретите на своите близки, обявиха  организаторите на Олга Стоянова и Ани Иванова.

Организираното от правителството на Руската федерация честване на 72-рата годишнина от победата на нацистка Германия предвижда в редица държави в Европа ветерани, русофили и живеещи на място руски граждани да маршируват с портрети на загинали войници на Съветския съюз през Втората световна война. Но тази година в София участниците издигнаха лозунги за излизане на България от НАТО и връщане в орбитата на Русия, съобщи clubz.bg. Това ли искаме всички ние?!Защо  говорят вместо  нас?!

Само да припомним, че след „Безсмъртния полк“ миналата година се появи и „Безсмъртната барака“. Проект,  посветен на паметта на репресираните по време на комунистическия режим в Съветския съюз. Създател е Андрей Шалаев. Досега няма по примера на „полка“ – масови шествия на „бараката“ по улиците на градовете в Русия и в Европа. Проектът е изцяло в интернет.

В България е създаден сайтът „ПАМЕТ 1944-1989”, съвместен проект на журналиста Христо Христов, основател на сайтовете desebg.com и agentibg.com и Софийското бюро на фондация „Конрад Аденауер”. Той има за цел да съхрани паметта за жертвите на тоталитарния комунистически режим в България в периода 1944-1989 г. без значение на техните възгледи, убеждения, политическа принадлежност, социален статус или вероизповедание. Това се постига чрез създаването на специален сайт (pametbg.com), представляващ модерна онлайн платформа с широки възможности за систематизиране на престъпленията на Българската комунистическа партия (БКП) и изграждането на единна база с данни и информация за жертвите, която с помощта на вградена система за разширено търсене да може свободно да се използва по бърз, лесен и достъпен начин.

1 Коментар

1 коментар

  1. Emery Purring

    09.05.2017 at 08:35

    Руско-еврейски агент провокатори. Мястото им е в затвора!

    0

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™