понеделник, 19 март, 2018
0

Касим Дал в Кърджали: В България вече няма крепости

„В България вече няма крепости. Всеки български гражданин има право на избор. Нека на 12 май всички да дадем урок на тези, които до днес управляваха с политически терор и внушаване на страх“. Този призив отправи Касим Дал по време на многолюден митинг-концерт на централния площад „Освобождение“ в Кърджали, където беше закрита националната кампания на коалиция „Център Свобода и достойство“. Касим Дал припомни, че от Кърджали са тръгнали много промени в България.

„По дългия път много наши съмишленици ни предадоха, опорочиха идеите и вярата на хората. За да имате избор направихме нова партия и заедно с НДСВ се явяваме пред вас като коалиция, за да може всеки един български гражданин да има право на избор“, каза Касим Дал. Той призова младите българи да започнат промяна в родината си, за да се приключи с продължаващия вече 23 г. преход.

„Ние сме алтернатива на разрухата в България“, заяви лидерът на НДСВ Христина Христова. Тя допълни, че партията й се е изчистила от кариеристите и службогонците, а коалиционния им партньор Народна партия „Свобода и достойнство“ е нова и неопетнена, дръзнала да се бори със статуквото.

Лидерът на НПСД и водач на листата в Кърджали Корман Исмаилов беше посрещнат със скандирания „Корман, Корман…“ и „Шест, шест“, какъвто е номерът на коалицията в изборната бюлетина. Той се обърна към хората от селата, които не са имали куража да дойдат на митингите, организирани от партията му, защото са били заплашвани от кметове и партийни дерибеи. „Не се страхувайте, на 12-ти нека се преборим със страха и дадем шанс на промяната“, заяви Корман Исмаилов. Той допълни, че управлението на България трябва да зависи от хората.

„Номер шест започва там където свършва корупцията, започва там където не могат да дойдат и да стъпят агентите и доностниците на Държавна сигурност“, каза още Исмаилов. Според него номер шест е и в Турция, Белгия, Холандия и там където български граждани, готови да променят промяната.

„Честит Ден на Европа, честит Ден на победата. 9-ти май е най-подходящият ден, за да дойдем тук от цяла България – от Стара Загора, от Северна България, от София, от Пловдив и да кажем „Ние подкрепяме Корман и неговата листа в Кърджали“, заяви Соломон Паси, който е водач на листата на коалицията в Пловдив. Той допълни, че заедно с останалите в коалицията искат да довършат започнатото, за да се дадат нови перспективи на младите хора. „Зайте, че който ви плаши, той ви плаши от страх“, каза Паси.

Митингът продължи с концерт на Румънеца и Енчев. Истиски фурор сред множеството предизвика турската мегазвезда Хакан Пекер.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™