събота, 23 юни, 2018
0

Три партии са регистрирали в РИК застъпници, най-много са на ДПС – 444

 

Досега три политически сили са регистрирали  застъптиниците си в РИК – Кърджали. Политическа партия „Движение за права и свободи“   е регистрирала   444 застъпници на кандидатската листа ввъвсичките в област Кърджали.  „ГЕРБ“   има  369 застъпници , а от  „Коалиция за България“    188.   

Постъпило е сигнално писмо от инж. Изет Шабан,  председател на предизборния щаб на ДПС в Ардино, с което уведомява РИК, че СДС и Коалиция „Център, свобода и достойнство“, нарушават заповед  на кмета за определяне на местата за поставяне на агитационни материали, като поставят такива без издадено разрешение от общината, а други поставят на места, които  са извън тези, предвидени за  лепене на плакати.   Изет Шабан моли да бъдат предприети  действия и с решение  на РИК да бъде възложено на кмета  да премахне поставените в нарушение агитационни материали. Проверкана РИК е установила, че не са установени  посочените в сигнала нарушения.

В края на април  Цвета  Караянчева, кандидат за народен представител от листата на ПП „ГЕРБ“,  е  подала жалба за това, че неизвестни лица късат плакатите и другите изборни материали на „ГЕРБ“, поставени на определените в закона места на територията на община Джебел. След проверка от страна на РИС  се оказва, че  такова нарушение, няма,  само агитационни материалиса  поставяни на дървета, стълбове, автобусни спирки, пътни знаци и указателни табели, а на местата,  определени от кмета на община Джебел,  не е имало такива. Единствено на таблата бил изложен списъкът със съставите на СИК в община Джебел.  РИК е издала решение, с което кметът  трябва да премахне агитационните материали на територията на общината,  поставени на места различни от определените.

Районна избирателна комисия  е установила, че и на територията на община Момчилград са поставени агитационни материали на места,  извън определените със заповед  на кмета. Също има решение те да бъдат премахнати.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени