понеделник, 19 март, 2018
0

Четирима полицаи обвинени за нахлуването в дома на Мустафови

Ширин, Айсел и Себахатин Мустофови

Четирима полицаи са обвинени в силово нахлуване в чужд дом, като един тях ще бъде разследван и за нанасяне на лека телесна повреда заради акцията на МВР в Кърджали от края на юли 2010 г. Това показа повторна проверка по случая, съобщи „Медиапул“, цитирайки  Върховната касационна прокуратура (ВКП). Оттам в края на март отмениха отказа да бъде образувано разследване и върнаха  материалите на районната прокуратура в Кърджали за допълнителна проверка.
В края на юли четирима цивилни полицаи нахлуха в дома на семейство Мустафови в нощта на 23 юли при операция, насочена срещу склоняването към проституция. След акцията дъщеря им беше с наранявания по главата. Първоначално бяха задържани бащата и братът на пострадалата – Себахатин и Кадир Мустафови, но след 24 часа разследващите ги освободиха, без да им повдигнат никакви обвинения. За случая се разбра, след като Айсел Мустафова подаде жалба в полицията.
От Окръжната прокуратура в Кърджали не са обявили имената на разследваните полицаи, въпреки че това е практика при повдигане на обвинения, особено когато казусът е от обществен интерес.
Решението на ВКП откри сериозни пропуски и неясноти в постановленията на колегите си от двете по-долни инстанции и ги отмени.
Ако разследването срещу четиримата полицаи доведе до дело и вината им бъде призната от съда, те могат да получат затвор до три години или пробация до шест месеца. Обвиненият в полицейско насилие служител пък е заплашен и от лишаване от свобода до две години или пробация. Адвокатът на семейство Мустафови Елисавета Пенчева коментира пред „Медиапул“, че клиентите й вече са били уведомени за развоя на проверката и очакват да бъдат призовани на разпит. По думите й от прокуратурата са скрили и от тях самоличността на обвинените.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™