понеделник, 19 март, 2018
0

Касим Дал идва в Кърджали, ДПС в града се разцепи

Адем Мехмед

ДПС в Кърджали е на път да се разцепи след като един от най-авторитетните общински съветници в града Адем Мехмед беше изключен от партията вчера. Основната причина за това е  подкрепата му за бившия втори човек в ДПС Касим Дал, който в събота ще посети Кърджали, за да присъства на среща-дискусия организирана от негови привърженици. Мехмед е изключен от партията след няколкочасово драматично заседание на общинското ръководство, но е получил подкрепата на редица кметове на села избрани от ДПС, председатели на организации в общината, като и на множество редови членове и симпатизанти на партията. По време на заседанието страстите са се нажежили силно и се е стигнало до бурни спорове и скандали.

Изключването на Адем Ахмед е знаково, защото дава сигнал за първо сериозно разклащане на един от най-силните бастиони на Ахмед Доган какъвто е Кърджали. До момента кърджалийската структура се държи най-радикално по отношение на призивите за промяна и демократизация на ДПС. Именно председателят на организацията в града Бахри Юмер и кметът Хасан Азис първи поискаха Касим Дал да бъде изключен от партията, след като бившият втори човек в движението призова всички бивши сътрудници на ДС в ДПС да бъдат отстранени от ръководни позиции.
Адем Мехмед  присъства на дискусиите организирани от привърженици на Касим Дал в София и Търговище, а според запознати е един от основните организатори на дискусията в Кърджали. В нея освен Дал ще участва и другия изключен депутат от движението и бивш младежки лидер Корман Исмаилов.
Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™