неделя, 18 март, 2018
0

Айсел Мустафова: Полицаите заслужават наказание, съдът ще реши

Айсел Мустафова

Районната прокуратура в Кърджали образува досъдебно производство срещу четиримата полицаи, които на 23 юли 2010 година нахлуха в дома на семейство Мустафови. Това е резултатът от повторната проверка на случая, която бе назначена в края на март от Върховната касационна прокуратура (ВКП). По думите на председателя на Окръжна прокуратура Светлозар Лазаров имало събрани достатъчно данни за образуване на досъдебно производство срещу полицаите, а проверката щяла да приключи в законовия срок от 2 месеца. Едва тогава щяло да стане ясно дали срещу четиримата полицаи ще бъдат повдигнати обвинения или делото ще бъде прекратено.
На този етап съм удовлетворена от това, че ще има ново разследване и се надявам да се достигне до съд, каза Айсел Мустафова. Тя с негодувание си спомни, че първоначално полицаите са били оправдани от министър Цветанов и били наказани само с порицаие, за това, че не били предали навреме докладите си. При разпита при районния прокурор след назначаването на повторната проверка през април тя изразила пред магистрата недоумението си как може да се вярва на полицаите, а на нейната жалба – не. Нали трябва да се чуе и другата страна, в случая – потърпевшата, възмущава се Мустафова. И споделя, че дъщеря й още е в стрес от преживяното през юли миналата година. Наскоро баща й Себахтин потропал на вратата на кухнята малко по-силно, при което Шерин се разтреперала от страх да не би някой чужд човек да се опитва да влезе в дома им, разказа майката.
Аз не мога да кажа какво наказание заслужават полицаите, но трябва да има такова, трябва да понесат вината си за това, което ни причиниха, коментира Айсел Мустафова. И припомни, че при акцията преди близо година главата на дъщеря й беше сцепена в следствие на действията на полицаите. Уведомлението за образуването на досъдебното производство от Районната прокуратура в Кърджали тя  получила още през миналата седмица. В него съобщават на семейство Мустафови, че е образувано досъдебно производство по чл. 170, ал.2 и чл. 131, ал.1, т.1 от НПК срещу четирима полицаи, без да споменават имената им, каза още Айсел Мустафова.

dariknews.bg

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™