четвъртък, 24 май, 2018
0

Театрално-музикална формация „Асара” представи „Щастливеца” на кърджалийска сцена

Днес младите таланти от Театрално-музикална формация „Асара” при Професионална гимназия по икономика в Кърджали   представиха постановката „Щастливеца”. Тя е по текстове на Алеко Константинов и Георги Данаилов.

В края на април формацията бе удостоена със специалната награда на журито на VІІ-я Международен фестивал “Празници на младежкото театрално изкуство “Бургаски изгреви -2011”  за спектакъл с изключително актуално звучене. В авторския спектакъл на режисьора Гълъб Бочуков бе представен животът на Алеко Константинов през погледа на неговите персонажи. Ръководител на формацията е Кера Петрова, музикалното оформление е дело на Ангел Чавдаров и Дарена Чавдарова, хореографията  е на Гинка Захариева. Режисьорът Гълъб Бочуков бе удостоен с награда за оригинална интерпретация и режисура.

Празниците на младежкото театрално изкуство в  Бургас се провеждат за първи път през 2005 г. като регионален двудневен фестивал. От 2010 г. фестивалът е обявен за международен и получава името “Бургаски изгреви”.  За първи път Формация „Асара” участва в Международния фестивал през миналата година с постановката „Земя вълшебница”, за която бе удостоена с първо място във възрастова група „Ученически състави 14-18 години”.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени