петък, 25 май, 2018
0

В Ардино отбелязаха Световния ден на двигателната активност

                                                                                                                                                       По повод 10 май – Световен ден на двигателната активност децата от школата по изобразително изкуство към Общински детски комплекс в Ардино взеха активно участие в изработването на информационни брошури. Организатор на инициативата бе Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните в Ардино (МКБППМН).

„Целта на кампанията е популяризиране на физическата активност сред децата от всички възрастови групи, отчитайки значимата й роля като важен инструмент за подобряване на физическото и психическото здраве, заяви секретарят на МКБППМН Мехрибан Ардалиева. Тя уточни, че е важен и фактът, че учениците собственоръчно  оформят дизайна на информационните материали, което подпомога  изграждането на практични умения и навици у тях и  показва  тяхната съпричастност към подобен род  прояви.

Световният ден на двигателната активност се отбелязва от 2002 година насам по инициатива на 55-ата Световна здравна асамблея, с приемането на Резолюцията по въпросите на храненето, физическата активност и здравето. Резолюцията призовава страните-членки на СЗО всяка година да организират на национално и местно ниво разнообразни инициативи, насочени към популяризирането на физическата активност сред всички групи от населението.

Гюнер Шюкри

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™