сряда, 23 май, 2018
0

Отец Боян Саръев участва в благотворителната кампания „Топъл обяд“

Орденът на хоспиталиерите ще посети Кърджали, медици ще преглеждат хората, които духовникът храни вече 15 г

Под фереджетата могат да се крият опасни терористи, нека мюсюлманите да си носят религиозните символи вкъщи по време на молитва. На улицата, в парковете, на обществените места не трябва да се различават от останалите. Това заяви в Пловдив отец Боян Саръев.

Той изрази притеснение от засилващата се по думите му ислямизация на Родопите. По думите му българо-мохамеданките в Мадан и Рудозем носели забрадки, защото за това им давали пари.

„В мюсюлманското духовно училище в Момчилград само един ученик е турскоговорящ. Всички останали са българчета. Внушават им, че щом са мюсюлмани, са турци“, каза отец Саръев. По думите му функционерите от ДПС не жалели средства, за да промиват съзнанието на подрастващите в Родопите. Свещеникът смята, че  държавата не прави нищо, за да попречи на растящата ислямизация.

„Правителството трябва да обърне повече внимание на икономиката, селското стопанство и на бита на хората в Родопите, а църквата да засили присъствието си там“, смята свещеникът. Той се обяви срещу използването на фойерверки при отбелязването на големи християнски празници. По думите му молитвата е интимен акт между човека и Бога и няма нужда от шумотевици, за да бъде чута.

В Пловдив отец Боян Саръев участва в благотворителната кампания „Топъл обяд“, организирана от ортодоксалния орден на хоспиталиерите св. Йоан. Заедно с председателя му д-р Невен Енчев отец Саръев раздаде супа на над 100 бедни. Около Еньовден орденът на хоспиталиерите ще посети Кърджали, където медици ще извършат безплатни прегледи на хората, които духовникът храни вече 15 г.

www.24chasa.bg

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™